13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Разбиха групата на Ичо Оризарския, поела „бизнеса“ на Митьо Очите в Слънчев бряг

Организирана престъпна група,  контролираща проституцията и наркопазара в Слънчев бряг е разбила полицията в Бургас, съвместно със специализираното звено за борба с организираната престъпност. Лидер на групата е 39 годишният Христо Иванов, известен като Ичо Оризарския. Арестувано е ядрото на групата от 6 човека. Те са е част от така наречената несебърско- поморийска група, наследила „бизнеса“ на Митьо Очите след неговия арест. Директорът на бургаската полиция комисар Милен Димитров определи дейността на групата като мултикриминална:  налагане на силов контрол над  търговци, извършващи развлекателни и таксиметрови услуги на територията на Слънчев бряг , организация и контрол над проституиращи момичета, които всеки месец са  заплащали  суми от порядъка на 300 лв. Събрани са и доказателства и за това, че групата контролира заведение в Несебър, в което се предлагат платени секс услуги, както и  част от разпространението на наркотични вещества на територията на Слънчев бряг и Несебър. Налаган е също рекет над търговците на гъби в района на Средец, като прекупвачите  силово са принуждавани да заплащат по 1 лв. за всеки изкупен килограм.

По време на акцията на 26 и 27 януари са извършени общо 8 претърсвания. Открити са автомат Калашников с 800 патрона, ножове, детонатори, палки и бухалки. Групата е разработвана 8 месеца, преди началото на летния сезон. Срещу Ичо Оризарския е повдигнато обвинение по чл. 321 от НК за ръководене на организирана престъпна група, срещу останалите 4 лица- за участие в организирана престъпна група. Един от задържаните е  без повдигнато обвинение. От полицията отказаха да уточнят дали той е съдействал на полицията и е дал показания.

Освен Ичо Оризарския,  останалите, арестувани пет човека са Стефан Горначки- Русунския, Стойчо Радев-Камбаната, Димитър Нейчев и  Атанас Иванов- Нескенса. Повечето са осъждани, предимно за кражби и рекет. Самият тартор на групата  е регистриран през 1999г. за грабеж, но не е осъждан

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук