11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Разбиха мини фабрика за ментета на известни брандове в промишлената зона на Бургас

Машини за щамповане на търговски марки, както и чувал с различни търговски марки, са намерени и иззети от служители от отдел «Икономическа полиция» при ОДМВР – Бургас при проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространението на стоки и продукти, представляващи защитена търговска марка.

В склад, разположен в Южната промишлена зона в близост до к-с «Меден Рудник», стопанисван от 46 годишния С.С. от Харманли, са открити множество ортикули от различни защитени търговски марки, сред които : 3 800 раници «Адидас», 690 чанти «Пума», 960 чанти «Конверс», 180 чанти «Найк», 420 дамски портфейла «Майкъл Корс», 29 мъжки чанти «Луи Витон», 70 мъжки чанти «Майкъл Корс», 14 колана «Дизел», 110 чанти «Кевин Клайн» и 11 чанти «Прада».

При проверката освен обема на артикулите, съизмерими с размерите на голямотонажен контейнер, е открита и стока, по която липсвали изписани имена и лога на чужда търговска марка. Отчитайки установените машини за щамповане на търговски марки, както и чувал с емблеми и лога на различни търговски марки, са налице основания да се предположи, че необозначените артикули са щамповани на машините с предпочитаните от клиента лога и търговски марки.

Служителите от отдел «Икономическа полиция» при ОДМВР – Бургас открили в склада и окомплектована стока за продажба на клиенти, съхранявана в найлонови чували. Установено е, че фирмата на 46 годишния С.С. от Харманли предлагала, чрез интернет сайт стоките с чужда търговска марка без съгласието от притежателя на изключителното право.

По случая е образувано досъдебно производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук