14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Разбиха наркобанда в Бургас. Задържани за седем души

Седем души са били задържани за участие в организирани престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Бургас. Това съобщиха на извънреден брифинг в столицата главният секретар на МВР Младен Маринов и заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Акцията е била проведена през уикенда. Повдигнати са обвинения на Теодор Бангеев, Илко Паскалев, Георги Карчев, Георги Иванов, Димитър Киров, Радослав Пехливанов и Филип Чорио. Разследването срещу тях започнало в края на миналата година.

„Групата е действала изключително конспиративно. Снабдявала се е от външни лица, а самото производство на наркотичните вещества се е извършвало от членовете й“, обясни главният секретар на вътрешното ведомство.

В хода на акцията са извършени претърсвания. По информация на МВР, групата се опитвала да наложи монопол на разпространение не само в Бургас, но и в големите морски курорти.

„На откритата е едно от обитаваните жилища могат да завиждат всички селскостопански производители. Тя функционира без намесата на човешкия фактор. Оборудвана е с датчици за влажност, светлина и температура“, каза Младенов. Задържаните са между 18 и 23 години.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук