13.8 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Разбиха наркогрупата на Картофа в Бургас, задържани са 7 души

Организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества е разбита в Бургас. Наркобригадата е действало от месец декември миналата година на територията на Бургас и  е неутрализирана в резултат на работата на служители от сектор «Криминална полиция» при МВР Бургас. Разработката е продължила близо четири месеца, като са проведени  множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. Задържани са четири лица, които са дилъри на улично ниво -45 годишната М.А., 21 год. К.П., 23 год. Х.Т. и 24 год. Д.Г., и четиримата от Бургас. Задържани са и още три лица – междинни зареждачи- ниво над уличните дилъри, които осъществяват връзката с организатора на престъпната група. Това са   29 год. Г.К., 28 год. И.С. и 21 год. И.А., и тримата от Бургас. hpim8271.jpgЛидерът на престъпната група – Николай Киров, 27 годишен от Бургас също е задържан. Според запознати той е известен в престъпния свят с прозвището- Картофа. Групата е заела нисшата в пазара на наркотици в Бургас, която се образува след ареста на Митьо Очите и още няколко наркобригади, разбити през последните две, три години. Според криминалсти обаче дейността им не е ставала без благословията на несебърския наркобос, въпреки че е в  затвора.

При извършените обиски и претърсвания в домовете на задържаните са намерени и иззети : 450 дози хероин, с приблизително общо тегло 45 грама, пушка – карабина, ловна  пушка, 51 бойни патрона с различен калибър и модел, електронно устройство за заглушаване на радиочестоти,  5 капсул-детонатори за електрическо взривяване, 2 проводника за електрическо  взривяване, четири бойни пистолета, сред които и със заличени номера.

Специализираната полицейска операция е проведена под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура. Иззетите вещи са предадени за експертизи с оглед установяване на съпричастност към други извършени престъпления на територията на Бургас и страната.

Спрямо първата група задържани лица е постановена постоянна мярка «задържане под стража», спряма втората група задържани и организатора е наложена мярка «задържане под стража за 72 часаhpim8268.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук