11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Разбиха наркогрупа при акция в Слънчев бряг и Бургас

Операцията е проведена рано днес на територията на Слънчев бряг. За 72 часа са задържани петима, сред които и две  момичета,   открити са 400 грама кокаин, синтетични наркотици, суровина и принадлежности за производството им. Организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества, работила на територията на Слънчев бряг, Бургас и Сливен, е неутрализирана в резултат на съвместната работа на служители от МВР-Бургас и територилно звено «Борба с организираната престъпност» – Сливен. Задържани са петима, сред които и две момичета.

polisia-gdbop.jpgВ хода на операцията са задържани С.Т./36г./ от Бургас, С.К./37г./ от Сливен, Ж.Т./32г./ също от Сливен и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик. В квартира в бургаския комплекс «Меден Рудник» е задържана 26-годишната бургазлийка Т.С.

Установено е, че петимата участвали в престъпна група за производство и разпространяване на синтетични наркотици.

При претърсване в хотелска стая в Свети Влас, обитавана от сливналията С.К., са намерени и иззети съдове, термометри, колби и прекурсори, необходими за производство на синтетични наркотици /метамфетамин/.

В стаята, обитавана от сливенчаните Ж.Т. и С.К. и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик в хотел в Слънчев бряг, разследващите намерили и иззели близо 70 грама метамфетамин /тук уточняваме, че 1 грам отсинтетичния наркотик. на черния пазар се продава между 50 и 60 лв./ и хапчета, от които, след допълнителна обработка, може да се извлече вещество за производство на метамфетамини. Открити и иззети са и други разноцватни хапчета, реагирали при извършения полеви наркотест на «екстази».

Там, където живеели бургазлиите С.Т. и Т.С. – жилище в к-с «Меден Рудник» в Бургас,  са намерени и иззети 400 гр. кокаин на стойност близо 50 000 лв. по цени на дребно /1 гр. кокаин «върви» между 100 и 120 лв./. Открити са и множество хапчета за производство на метамфетамин, както и два газови пистолета, преправени за стрелба с бойни патрони и боеприпаси за тях.

Дейността на петорката е наблюдавана от полицейските служители близо два месеца за пълно и детайлно документиране и събиране на годни доказателства.

По случая в територилно звено «Борба с организираната престъпност» – Сливен е образувано досъдебно производство, като петимата са задържани за срок от 72 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук