18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Разбиха незаконен склад за алкохол менте в Бургас

543,2 литра наливен алкохол в бидони и пластмасови бутилки откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ към Митница Бургас. На 18.09.2017 г., митническите служители извършват проверка в регистриран специализиран малък обект за дестилация /СМОД/ на територията на град Бургас.

По време на проверката те установяват, че частният имот на територията, на който е разположен  казана за варене на ракия, е свързан чрез закрит коридор с пристройка в съседен частен имот. В помещение, пригодено за склад, в тази пристройка митническите служители  откриват в бидони и пластмасови бутилки общо 543,2 литра наливен алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис, без документи за платен акциз.

Установено е, че двата съседни имота са собственост на лица в роднинска връзка. Нелегалният продукт с  измерена алкохолна концентрация от 43 до 49 % vol е иззет.  Взети са проби за анализ. След излизане на резултатите от лабораторната експертиза ще бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук