11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Разбиха престъпна група в Бургас при операция на ГДБОП

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, принуждавала наркодилъри да й отчитат процент от печалбата си. Ръководител на групата е 30- годишният Иван Василев Попов, по прякор-Костов, от бургаския к-с „Славейков“ . Лидерът на групата  и четиримата членове са задържани, с постановление на Специализираната прокуратура им е взета постоянна мярка «задържане под стража».

Задържаните са- Стойчо Василев Попов- 26г. от Бургас, от .”Меден Рудник”; Теодор Иванов Хаджиев- 27г., по прякор “Кикбоксъора”, от Бургас;  Нуран Нури Бекир- 25 г.от.Айтос; Мартин Ангелов Йосифов, по прякор “Манекена”-25г от.Айтос и Пламен Димитров Димитров- 25 г. от кв.”Банево”.

Групата, с цел получаване на материална облага, се опитвали чрез насилствени действия и внушаване на страх да принудят дилъри на наркотични вещества от Бургас и региона да им отчитат част от получените печалби при разпространението на наркотични вещества.

Спецоперацията на служители на отдел «Борба с организираната престъпност» в Бургас е реализирана под прякото ръководство на Специализираната прокуратура на територията на Бургас и Айтос.

 Задачата била пресичането на престъпната дейност на организирана група, която чрез насилие и внушение на страх, принуждавала наркодилъри от региона да отчитат част от печалбите си от продадената дрога.

За целта групата използвала широк спектър от престъпни похвати – отвличане, принуда, унищожаване и повреждане на автомобили, нападения – отличаващи се с особена дързост и цинизъм.

При извършените претърсвания на различни адреси, ползвани от петчленната група, са открити и иззети множество телескопични палки, ножове, мечове, брадва, метални боксове, наркотични вещества.

Лидерът на групата Иван Василев  е  криминално проявен, осъждан за организиране и ръководене на престъпна група по чл. 321 през 2007 г. и опит за убийство, регистриран е за множество телесни повреди и закани.

 С постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа, повдигнато му е обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

Обвинения за участие в групата са повдигнати и на четиримата му приближени –  криминално проявени за телесни повреди, изнудване, кражби. На всички те е взета постоянна мярка «задържане под стража».

Работата по случая продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук