16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Разбиха уникална лаборатория за канабис в карнобатското село Сан Стефано

 Лаборатория за обработка и изсушаване на канабис разби полицията в Бургас. Манифактурата се е намирала в карнобатското село Сан Стефано в наследствена къща на криминално проявените братя Николай Кабранов, на 39 години, и Данаил Иванов, на 34 г,. и двамата от Бургас. Във минифабриката е открит 50 кг. канабис и специализирана техника за обработката и сушенето на тревата, съобщи директорът на полицията в Бургас главен инспектор Милен Димитров. Според него такава техника до сега не е засичана в страната ни.

В помещението са заловени и двама работници, които са били наети за ръчно отделяне на съцветията на канабиса, които се използват за направата на хашиш. Тревата се е изсушавала на специални стелажи, които предотвратяват гниенето.

Окръжният прокурор  Кремена Стефанова каза, че срещу двамата братя има повдигнато обвинение по чл. 354 А, ал.2- за притежаване и придобиване на наркотик  и са задържани за 72 часа.

Проверяват се евентуални връзки на задържаните братя с други криминални лица и групировки, както и къде е пласирана обработената трева. На черния пазар грам марихуана в момента върви по 10 лв., каза инспектор Милен Димитров, така че заловеният наркотик е на стойност около половин милион лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук