11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Развитието на туризма, обсъдиха кандидатите за депутати от ГЕРБ с жители на Приморско

Създаване на самостоятелно Министерство на туризма, допълнително облекчение на визовия режим за туристи от Русия, Украйна и Беларус, запазена преференциална ставка на ДДС за туризма, грижа за културното наследство и продължаване политиката за инвестиции в археологията, са част от акцентите залегнали в регионалната програма на ГЕРБ за управление на областта. Те бяха представени от кандидатите за народни представители от партията по време на среща с над 200 жители на Приморско.

„В програмата на ГЕРБ туризмът е обявен за отрасъл №1 в региона. В предишния мандат насочихме усилията си към изграждане на базисна инфраструктура, която да привлича български и чуждестрани туристи. Вложихме много средства за проучване, консервация и реставрация на археологическите обекти в областта, с което бе даден тласък за развитието на културния туризъм в област Бургас. Стартирахме изграждането на редица водни проекти и модерни системи за управление на отпадъците. Това ще допринесе за опазване на природата в региона чиста и красива”, сподели кандидатът за народен представител Иван Вълков

Освен с жителите на морската община кандидатите за народни представители Иван Вълков и Борислав Киров се срещнаха и с местни хора от селата Ясна Поляна и Ново Паничарево.

По време на разговорите с тях, стана ясно, че  освен за туризма, от ГЕРБ ще работят за развитие на земеделието и животновъдството в региона, както и за подкрепа на малкия и среден бизнес.

„В следващия програмен период бюджетът за животновъдство ще бъде увеличен. Приоритет ще бъдат традиционните български производства, малките производители и младите фермери. Намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна среда за бизнеса, както и  категорична отмяна на опцията за въвеждане на касови апарати за рибарските лодки са сред другите акценти залегнали в програмата ни”, сподели Борислав Киров.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук