8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Разделят Северния плаж на зони

Тази година Северният плаж в Бургас ще бъде разделен на зони, съобщи концесионерът на ивицата, Атанас Атанасов. Едната ще е със безплатни чадъри и подходи за инвалиди. Другите ще са зона за спасители, зона с по-ниски цени на чадърите. Повече от 50% ще е зоната за свободен достъп за граждани.

плаж Vista Mare

36 спасители ще се грижат за сигурността на туристите. От 01 юни започва разполагането на спасителни постове. Осигурени са и четирима лекари. 17 съблекални, душове и тоалетни ще бъдат разположени по цялата плажна ивица. Официалното откриване на плажа ще бъде на 01 юни със забавления за най-малките, а вечерта ще има заря. През цялото лято ще има физическа охрана и камери.

„Миналата година това даде резултатите и нямаме кражби, предимно от роми . С около 70% се намалиха кражбите миналата година. Имаме опит, ще има камери и безплатен интернет”, каза още Атанасов. Няма да се предлагат водни атракции.

„Няма да има джетове, водни колела, защото всеки след обяд в Бургас се надигат вълни, които създават предпоставки за инциденти и затова няма да имаме водни атракции”, обясни концесионерът. Атанасов бе категоричен, че не пропуска търговци, които продават царевица, слънчоглед, плодове и др.

„По принцип на плажа няма право да се продават такива продукти. Това е самоволие. Аз нямам договорка с никого. Пак говорим за едни и същи хора- ромите. Уведомявам органите на реда и институции. Миналата година има много съставени актове”, каза още Атанасов.

Агенция „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук