13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Разиграха на търг плажа в Черноморец

Днес в Областна администрация Бургас се проведе търг с тайно наддаване за отдаване под наем за срок от 5 години на морски плаж „Черноморец”, находящ се в гр. Черноморец, община Созопол. Първоначалната наемна цена за морски плаж „Черноморец“ е 39 758,88 лв. с включен ДДС, а ценовото предложение на фирма „Бургас Бийч“ ЕООД е на стойност 39 760,80 лв. Морският плаж се разграва за втори път на търг тази година, като наемната му цена е намалена с 30%. На първия търг в началото на месец юли първоначалната наемна цена беше 56 798,40лв.

Документи за участие подадоха две фирми- „Бургас Бийч” ЕООД и ЕТ „Арена- Цоньо Христов”.

Комисия, с председател заместник областният управител Атанас Терзиев и в присъствието на медии, отвори запечатаните пликове на кандидатите. След внимателна проверка на документите до втори етап-отваряне на ценовите оферти, беша допусната само една от фирмите, а именно „Бургас бийч” ЕООД.

При другата бяха констатирани нередности и непълнота в документацията- липса на задължителните съгласно тръжните условия оригинали на част от документите, липса на обяснителна записка към схемата на акваторията и преместваемите обекти, предложени от участника 4 спасителни поста при минимално изискване от 7.

В седем дневен срок след приключване на търга предстои издаване на заповед от Областния управител, с която се обявява спечелилия участник въз основа на протокола на тръжната комисия. След издаване на заповедта същата се съобщава на участниците и започва да тече 14 дневен срок, в който процедурата може да бъде обжалвана пред Бургаски административен съд.

В случай, че няма обжалване на търга фирмата класирана на първо място следва да заплати остатъка от наемната цена и едва тогава да подпише договор за стопанисване на морския плаж.

Ако това се случи отдадените от Областен управител на област Бургас плажове ще станат 12.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук