14.3 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Разнообразие в цените на козунаците и през тази година

До 4 лева достига цената на козунаците в големите хипермаркети на Бургас. За толкова пари козунакът, който ще си купите обаче ще бъде с много стафиди или смокини. Така наречените луксозни козунаци обикновено са и обилно поръсени с филирани бадеми. Традиционните ще запазят цените си от миналата година – от 1.80 лева до 3 лева, което ще ги направи предпочитани.

козунак

Браншовиците отчитат лек спад във вноса на козунаци през тази година. Все пак продукти от Италия и Германия например могат да се намерят в големите магазини.  Те обаче са по-скъпи и с различна структура, което ги прави по-малко търсени, отчитат производителите. 

Във връзка с наближаващия християнски празник Великден Българската агенция по безопасност на храните стартира извършването на засилени тематични проверки от инспекторите от отделите „Контрол на храните“ при съответните ОДБХ в обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно с храни, пазари и тържища, находящи се на територията на съответната област. Проверките ще се извършват до 13.04.2015г., включително.

При проверките особено внимание ще се обръща на производството и търговията на храни, които традиционно се предлагат на пазара по време на празника – козунаци, агнешко месо, яйца, включително и боядисани яйца, бои за яйца, пресни плодове и зеленчуци, най-вече на зелените салати.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук