14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Разрушават скандалното вилно селище „Златна Перла“

Багерите влизат днес в 11 часа във ваканционно селище „Златна перла”. Това става след близо 6 години тежки съдебни битки. Част от вилите обаче бяха вече съборени ден по-рано. Оказа се, че собствениците на скандалния строеж сами са наели фирма и са започнали доброволно събарянето преди официалната акция на ДНСК.

 

Преди няколко дни Върховния административен отхвърли, без право на обжалване, оспорването от фирмата-инвеститор „КРАШ 2000“, заповед на ДНСК за принудително събаряне на незаконния бетонен комплекс, построен в парк” Странджа”, до  брега в близост до село Варвара. Магистратите се произнесоха за първите 5 къщи, предстои да се вземе съдебно решение и за останалите 5. Целият строеж,  беше изкуствено разделен на 10 части и за всяка сграда собствениците обжалват процедурите поотделно.

 

Строежът се появи в началото на 2006г. в пределите на защитената зона без задължителната еко оценка. След вдигналия си медиен шум и протестът от парка се появи документ от тогавашният зам.министър на МОСВ Йордан Дардов, разрешаващ строителство в защитената територия. При извършената проверка на  ВКП  се доказа, че писмото на Дардов е фалшифициран.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук