18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Разследван за търговия с наркотици остава в ареста

Бургаският апелативен съд остави без уважение искането на Пламен Желев, разследван за държане с цел разпространение на наркотични вещества, за промяна на наложения му постоянен арест.

Желев е обвиняем за това, че на 25-ти януари в апартамент в Бургас в съучастие като съизвършител с В. Г., без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества – метамфетамин, с цел разпространение, което представлява престъпление по чл. 354а, ал.1, изр. 2 от НК.

В съдебното заседание прокурорът от АП –Бургас представи справка за три висящи дела на задържания Желев и пледира за потвърждаване на мярката за процесуална принуда. Защитата настоя за изменение на мярката и допълни, че от показанията на свидетелите ставало ясно, че Желев не е приготвял високорисковото вещество. Задържаният е наркозависим, но няма познанията да изготвя високорискови наркотични вещества, каза в съдебната зала адвокатът на Желев. Обвиняемият заяви, че марихуаната му е била подхвърлена от полицаите при обиска и помоли съда за по-лека мярка за неотклонение.

Според въззивният състав са налице всички предпоставки за налагане на най- строгата мярка за неотклонение. Разследването е в начален стадий, но от всички  процесуални действия до момента може да се направи обоснован извод, че Желев е автор на деянието в което е обвинен. Данните сочат за държане на метамфетамин, коноп, прекурсори, също така и за незаконни действия, включително за производство на наркотик и продажбата му на трети лица. Съдът е приел, че има опасност Желева да се укрие и да извърши друго престъпление. Обвиняемият е с установени трайни престъпни навици, предвид предходните 22 осъждания, няма постоянна работа и адрес няма подкрепа от близки. С оглед на тези изводи втората инстанция потвърждава определението на Окръжен съд – Бургас.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук