16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Разследват полицай за бракониерство в Ропотамо

43-годишният Валентин С., действащ служител на МВР, се разследва за забранено ловуване на територията на Държавно ловно стопанство „Ропотамо“. Случаят е поет от вътрешна сигурност към бургаската ОДМВР, образувано е и досъдебно производство в Окръжна прокуратура, показа проверка на „24 часа“. Полицаят Валентин С. е спипан, докато е проверявал примки за улавяне на едър дивеч, най-вероятно елени и сърни.

Междувременно продължава разследването по друг случай на бракониерство от края на февруари, в който са замесени шестима ловци от две ловни сдружения – в Несебър и Поморие.

Установено е, че те са ловували на гонка дива свиня в период, в който има забрана, това е престъпление, каза шефът на Държавно ловно стопанство Несебър Димитър Мандулев. Авджиите са имали разрешение за лов на бекаси, но проверката е установила, че са носели боеприпаси за едър дивеч.

В такива случаи се извършва конфискация на ловното оръжие, както и се отнемат разрешителните за лов за срок от 3 г., законът предвижда и глоба до 5 хил. лв., коментира шефът на регионална дирекция на горите – Бургас инж. Венелин Радков (на снимката).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук