12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Разширение на комплекса Акве Калиде е сред акцентите в програмата на ГЕРБ

Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Бургас проведоха две последователни срещи с жители от кварталите Банево и Ветрен.

Водачът на листата Димитър Людиев представи пред събралите се граждани акценти от предизборната програма за развитие на община Бургас през следващите четири години. Една от основните точки е развитието и популяризирането на туристическия комплекс Акве Калиде, намиращ се на територията на Бургаски минерални бани. На следващия етап се предвижда изграждането на музей, реставрация и експониране на откритата средновековна баня и крепостна стена, както и проектиране на действаща баня със спа процедури от древността.

Гражданите изказаха задоволството си от отварянето на туристическия обект, който съживи интереса към двата квартала и вече е посетен от повече от 7 хиляди човека.

sybranieКандидатът за общински съветник от квартал Ветрен Тодор Колев представи идеен проект за парк с детска площадка, който ще бъде предоставен безвъзмездно на Община Бургас от автора му – младите архитекти Георги Долапчиев и Валентин Вангелов. Той предвижда облагородяването на пространство от 10 дка общински терен, намиращ се до училището във Ветрен.

Местните жители адмирираха проекта за парк, който ще създаде безопасна градска среда и по-добри условия за живот на младите семейства в квартала.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук