12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Разширяват капацитета на пречиствателната станция в Равда

Започва разширението и модернизацията на пречиствателната станция в Равда. Днес беше подписан договорът от министъра на околната среда и водите Нона Караджова и кмета на Несебър Николай Димитров в залата на общинския съвет в града.

Стойността на проекта е 98 млн.лв. Парите се осигуряват по ОП ” Околна среда”. Според министър Нона Караджова разширението на пречиствателната станция ще обхване всички отпадъчни води от Слънчев бряг и околните туристически селища.

Разширението на пречиствателна станция трябва да бъде завършено през 2014 г. Въпреки сложността на проекта сроковете ще бъдат спазени.

След като се приключи с разширението на пречиствателната станция тя ще бъде предадена за експлоатация на ВиК дружеството в Бургас. Експертното мнение е, че с модернизацията на пречиствателната станция ще се покрият евростандартите.

От курорта Слънчев бряг се надяват, че с чисто море ще бъдат привлечени още повече туристи.

След 2 години отпадъчните води от всички големи курорти у нас ще се пречистват. До 2015 ще бъдат изградени пречиствателни станции и в по-малките населени места, като Синеморец и Ахтопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук