20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Разширяват културната програма на Лозенец

С предложение на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев бе допълнена Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи – общинска собственост”. Предложеното допълнение касае въвеждане на цени за наем на терен, за организиране и провеждане на културни мероприятия, в Тарифата за базисни цени – Приложение №1. То бе прието единодушно от общинските съветници с 9 гласа „За”, при 4 отсъстващи съветника.

 

общински съвет ЦаревоСлед приемане на това предложение, в друга точка от дневния ред, общинските съветници взеха и решение за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2014г. и за публично оповестен конкурс за отдаване под наем на терен с площ 1000 кв.м. за организиране и провеждане на културни мероприятия в с.Лозенец. С това решение на общинските съветници се дава възможност в Лозенец да се разшири културната програма за 5 г. напред, с цел организиране на културни събития – концерти, театър, аудио-визуални представления и други събития в сферата на културата.

В друга точка общинските съветници гласуваха изменение на Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища. В действащата Наредба, приета 2008г., е заложено изискването „поне един от съпрузите да е с постоянен адрес на територията на Община Царево най-малко 5 години”. Съветниците гласуваха този 5 – годишен срок да бъде намален на 3 –годишен. Към настоящият момент това изискване възпрепятстваше младите семейства с жилищни нужди, които след завършването на висшето си образование желаят да се завърнат в Община Царево, където да се установят и работят. Тази промяна ще даде възможност на повече млади семейства да преодолеят жилищните си проблеми и интересът им към оставане и реализиране на територията на общината ще бъде по-траен и сериозен.

Друго важно решение, което взеха днес общинските съветници, бе за изготвяне на оценка за праватизация и информационен меморандум на незавършената сграда за ново училище. Изграждането на сградата започва през 1988г., като към настоящият момент е с частично изпълнена стоманобетонна кострукция и неизпълнени вътрешни и външни зидове. С това решение, Община Царево отваря пътя за бъдещи инвеститори и решава наболелият от 25г. проблем за неугледния груб строеж на училище в Зона Север. По този начин голяма част от тази зона ще бъде облагородена.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук