14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Разясниха на живеещи в Слънчев бряг как да кандидатстват по програмата за саниране

В Несебър беше даден старт на разяснителната кампания за Националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради. Инициативата е на общинската администрация в морския град. Кметът Николай Димитров отговори на десетките въпроси на граждани, които искат да санират своите жилища. Това са предимно хора, които живеят в бившите общежития в  курорта Слънчев бряг.

От програмата на този етап няма да могат да се възползват жители на Несебър и те не скриха своето разочарование.

Затова пък за финансиране по програмата могат да кандидатстват всички, живеещи в старите панелни блокове в  Слънчев бряг.

За участие в програмата е необходимо да се регистрира сдружение на собствениците, притежаващи не по-малко от 67% собственост от идеалните части на сградата. Другото важно условие е да има 100% съгласие на всички собственици.

Председателят на общинския съвет Благой Филипов посъветва гражданите да си наемат адвокат  при учредяването на сдруженията и попълването на цялата документация по програмата, тъй като процедурата е сложна.

Програмата за саниране на панелните жилища е с 100% безвъзмездно финансиране и е на стойност 1 милиард лева. През първата година е предвидена сума от 200 млн.лв.  От нея ще могат да се възползват тези сдружения, които най- бързо подготвят документите си, обясниха от общинската администрация.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук