16.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Районен съд – Бургас разглежда наказателно дело за измама, свързана с търговия с изборни гласове

Районен съд – Бургас изслуша днес 9 свидетели, по наказателно дело за измама, свързана с търговия с изборни гласове. Съдът отложи делото, поради неявяване на другите призованите да дадат показания в процеса срещу Михаил Хасърджиев и Жеко Шишков.

Съдебна палата Бургас

Районна прокуратура – Бургас е повдигнала срещу тях обвинение в това, че на 11.05.2013 г. в гр. Бургас в съучастие помежду си, като съизвършители, с цел да набавят за себе си имотна облага направили опит да възбудят и поддържат заблуждение у журналист от гр. София, че са уговорили избиратели, които ще гласуват за посочена от него политическа партия, а именно „Демократична алтернатива за национално обединение“ на провежданите предсрочни парламентарни избори за народни представители, насрочени за 12.05.2013 г., срещу сумата от 6000 лв. С това щели да му причинят имотна вреда в размер на 6 000 лв., като деянието е останало недовършено поради независещи от дейците причини. Държавното обвинение твърди, че подсъдимите са заблудили разследващия журналист, представил за купувач на изборни гласове, че ще му осигурят такива за посочена от него партия.

Днес Районен съд – Бургас изслуша показанията на оператор в телевизионен екип, провел журналистическо разследване за купуване на гласове за парламентарните избори през 2013 г. Разпитани бяха също 8 свидетели, които фигурират в списъците, предадени от подсъдимите на разследващия журналист като лица, чиито гласове ще бъдат дадени в подкрепа на посочена от него партия, съобщиха от Районен съд – Бургас.

Процесът ще продължи на 23.10.2014 г., за когато ще бъдат призовани отново неявилите се днес 10 свидетели.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук