11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Ралф Сундберг иска свобода. Адвокатът му: Наказанието може да бъде само глоба

Съдът обаче не се съгласи и го остави зад решетките

Районните магистрати в Несебър разглеждаха днес искането за по-лека мярка спрямо шведския турист Ралф Сундберг, който изрита камериерка в Слънчев бряг. Вече месец той остава в ареста. Адвокатът му Никола Атанасов обяви, че мярката е наложена неправомерно, а предвид повдигнатото обвинение, Ралф Сундберг дори не бил задължен да участва в наказателното производство срещу него. Въпреки това, съдът го остави зад решетките. 

„Искаме да бъде пуснат от ареста. От първия момент, в който поех защитата му, отправих искане за преразглеждане. Прокуратурата си направи оглушки и пренебрегна задълженията си. Сигурен съм, че това се прави умишлено. Смятам, че мярката на г-н Сундберг е прекомерна. Най-тежкото наказание, което може да му бъде наложено за престъплението, в което е обвинен, е административна глоба в размер на 5 000 лева“, каза Атанасов.

Той допълни, че дори да го признаят за виновен, Ралф Сундберг ще плати единствено парична глоба за извършеното нападение. От думите му стана ясно, че между чужденецът и пострадалата камериерка няма сключено извънсъдебно споразумение. Неясна остава и сумата, която той е готов да плати, както сам обяви на предишното съдебно заседание по делото.

Съдът в Несебър сметна, че има реална опасност Сундберг да се укрие, въпреки предоставения договор за наем на жилище в София.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук