13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Ралф Сундберг остава в ареста. Вижте какво каза/видео/

Окръжните магистрати в Бургас оставиха в ареста шведския турист Ралф Сундбер, който ритна в главата камериерката Диана Петкова. Защитата на чужденеца поиска парична гаранция, с уверението, че Сундбег няма да се укрие. Имал и чисто съдебно минало. Днес шведският гражданин проговори за първи път пред медиите след инцидента.

„Не знам от какво се нуждае пострадалата жена, но съм готов да й платя! Аз не съм дошъл от Швеция да правя това – да ритам жени  в главата, никога не съм и помислял за това. „Искам да й кажа: „Извинявам се!” Не съм искал това да се случи, не мога да си го обясня, трябва да съм бил пиян – това е единствената причина, поради която съм го направил”, каза Сундберг.

Днес стана ясно, че е вече е готова съдебно-психиатричната експертиза назначена по делото „Обвиняемият няма психични заболявания. Бил  е в състояние на алкохолно опиянение по време на извършване на деянието и най-важното, че е могъл да разбира значението на извършеното  и да ръководи постъпките си. Няма пречка да носи наказателна отговорност”, обяви прокурор Красимира Кателива.

Тя допълни, че Сундберг е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За това престъпление законът предвижда до 3 години затвор или парична глоба.  Именно с така завършват голяма част от делата у нас, коментираха юристи. Най-често се налага глоба от 500 до 1 000 лева. Ето какво каза и адвокатът на Ралф Сундберг – Петя Чернаева: „Аз съм също жена, укоримо е деянието . Разясних му, че за него е най-добре наистина да обезщети пострадалата.” В съда днес беше и братът на Ралф Сундбег, който не се е прибирал Швеция от пристигането им преди две седмици.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук