13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Европроекти и реформи в община Несебър – част от програмата на Златко Димитров 

ГЕРБ Несебър представи официално 21 кандидати от листата за общински съветници

Стратегия за реализиране на европейски проекти в полза на гражданите на община Несебър и реформи в здравеопазване, социална политика, образование и културата обяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Златко Димитров пред над 300 симпатизанти в залата на читалище “Яна Лъскова” в Стария град Несебър.

По време на събитието бяха представени и листата с 21 кандидати за общински съветници на партията. Официални гости, които изразиха подкрепата си, бяха Димитър Бойчев и Иван Вълков, депутати от ГЕРБ, Иван Алексиев, кмет на община Поморие, д-р Галина Милена, началник „Съдебна медицина“ и бивш депутат от ГЕРБ.

“Нашата община е най-богатата в България. Но това не се усеща в ежедневнието на хората, няма съществена положителна промяна в живота ни. Пропуснати са толкова много възможности за привличане на европейски средства и реализиране на проекти, от които хората да имат пряка полза. Няма прозрачност на харченето на парите, които идват от нашите данъци”, категоричен бе Златко Димитров пред пълната зала и допълни, че пропуснатите ползи са за инвестиции в областта на изграждане на канализация, общински пътища и инфраструктура, която да облекчава трафика и паркирането през активния летен сезон за туристите, както и да улесни местното население.

Възстановяване на здравните служби в по-малките населени места и осигуряване на постоянна грижа чрез ангажиране на фелдшери и медицински сестри е основен приоритет в здравната програма. Организиране на мащабни фестивали, които да подпомогнат на удължаването на туристическия сезон, е един от представените акценти в сферата на културата.

Ясен план за превръщането на община Несебър в национален център за подготовка на кадри за туризма чрез организиране на практически стажове съвместно с бизнеса, ранно професионално ориентиране на учениците от ПГ по туризизъм “Иван Вазов” и откриване на филиал на университет в Несебър, където желаещите да могат да продължат образованието си. Подпомагането на отглеждането на деца в общината да бъде базирано на цялостна и дългосрочна политика, а не само на еднократна помощ при раждане, предвиждат още мерките в програмата на Златко Димитров и общинските съветници.

Осигуряване на финансиране по европроекти с приоритет подобряване на инфраструктура, общински пътища, канализация, осветление, паркови пространства също е залегнало в плана на кандидатите на ГЕРБ. Не на последно място кандидатът за кмет ще работи и за лесен, бърз и удобен достъп на услугите за гражданите от получаването на копия на скици, през пускането и обработването на жалби, до регистрацията в бюрото по труда. Златко Димитров поема и ангажимент за изнесени приемни Час на кмета по всички населени места всеки месец, за да докаже, че не е трудно хората да имат пряк контакт с него.

Над 300 членове и симпатизанти на ГЕРБ в Несебър, които посетиха събитието, имаха възможност да се насладят на моноспектакъла „Смях и песни“ на актьора Георги Мамалев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук