13.8 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Революционно! В „Коджакафалията“ ще учат Minecraft

За пръв път в Бургас, в училище ще се изучава компютърна игра. В новото „Александър Георгиев-Коджакафалията“ част от учебните часове става популярната в цял свят „Minecraft”. За тази цел в събота, в експо център „Флора“ ще пристигнат представители на този софтуеър, за да обучат преподавателите и им предоставят разработена методика за предаване на умения по него, пише „Дарик“.

“Minecraft” играта позволява строене от различни по вид блокчета в триизмерен свят. Играчът има свободата да избира как да играе, като основните му цели са да оцелее след атаките на чудовища и да си построи подслон. Основата на играта се върти около създаването на постройки. Светът, който заобикаля играча, е направен от кубчета, които представляват различни материали  – пръст, камък, руда, дърво.

В режима на оцеляване играчите трябва да съберат средства, да изградят постройки, бойни тълпи, поддържат града си и да опознаят земята в своя опит да оцелеят. Те имат инвентар, в който могат да съберат предмети. Тези елементи могат да бъдат комбинирани, използващи някои рецепти за създаване на средства и други предмети.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук