11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Регионален център-Бургас  с изложба за Деня на хората с увреждания

Под мотото „И аз творя!“ – Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Бургас аранжира изложба по случай 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Творбите – пана, рисунки, картички, коледни венци, са изработени от деца със специални образователни потребности, с помощта на специалните педагози от РЦПППО-Бургас.

В продължение на два месеца, малчуганите работиха в творчески ателиета на територията на общините Бургас, Айтос, Карнобат и Средец.  Изложбата стана акцент на Международен форум на хората с увреждания, който се проведе на 2 декември в Експозиционен център „Флора“-Бургас. Творенията внесоха топлина и празнично коледно настроение сред участниците и гостите на Форума.

Честването на Световният ден на хората с увреждания продължава и днес-3 декември.  Колегията на Регионален център-Бургас  се присъединява към шествие и спектакъл „Докосни ме с усмивка“. Събитието е на Община Бургас, създадено по идея на родители, деца и младежи с увреждания в общността. По централните улици на морския град ще преминат родители и деца с увреждания и бургазлии, в знак на съпричастност към тези хора.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук