16.5 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Редовната линия от Бургас до Казахстан стимулира туризма и икономиката

„Разкриването на редовна самолетна линия от Бургас до Казахстан ще се отрази благотворно на туризма и икономиката. Инвестицията ще има огромен принос за задълбочаване на взаимоотношенията ни“. Това заяви кметът Димитър Николов по време на среща с посланика на  Република Казахстан Н.Пр. Темиртай Избастин.

Според градоначалника положителен ефект в партньорските отношения ще има и побратимяването на Бургас с голям град, административен център в Казахстан. Следващата година се очаква чувствителен ръст на казахстанските туристи по Южното Черноморие.

“Интересът на нашите сънародници към закупуване на Втори дом на морето се увеличава значително.Очакваме тази тенденция да се засили, тъй като регионът ви е много живописен и отлично управляван“, заяви Негово превъзходителство Темиртай Избастин.

Червената чушка, българската козметика и вината са сред най- търсените български продукти на казахстанския пазар. Това стана ясно на провелата се по-късно среща на посланика с бургаския бизнес. Негово превъзходителство използва възможността да покани и представители на бургаски фирми да посетят Казахстан и да проучат възможните за общи бизнес активности.

„В нашите икономически зони се предлагат големи преференции и отстъпки“, допълни дипломатът. Казахстан е собственик и на пристанище в грузинския град Батуми, което позволява още ефективни канали за комуникация, стана ясно още по време на бизнес срещата. След това Н.Пр. Темиртай Избастин и кметът Димитър Николов откриха фотоизложбата „Представяне на Казахстан“ в зала „Пет Дубарова“ на КЦ „Морско казино“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук