18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Рейзи: В Созопол няма нарушения по плажовете

Няма драстични нарушение на плажовете в Созопол, ни увери кметът на морската община Панайот Рейзи. Не са постъпили сигнали в общината от недоволни туристи, изнудвани за високи цени на чадъри и шезлонги, лоша хигиена и осигуряване на спасители и медицинско обслужване.

Четири от атрактивните градски плажове са отдадени на концесия от Министерството на регионалното развитие, останалите 10 са дадени от общината, неохранеми са останали 2-3 плажа, уточни кметът. Единствено на плажа в залива „Вромос“,  незаконно къмпингуващи са отказвали да плащат такса на концесионера и е имало известно напрежение, казаха от общинската администрация.

Според кмета  не може всяка година, преди сезона, да се решава кой и как ще стопанисва плажовете, кой ще ги отдава и за какви пари. Време е държавата да даде градските плажове на общините, каза Панайот Рейзи.

Същевременно от Министерството на регионалното развитие, съвместно с кметовете на морските общини продължават проверките по ивиците. Концесионерът на  „Малкия плаж“ в Лозенец беше принуден да премахне част от шатрите и заведенията по луксозния плаж.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук