20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Рейзи положи клетва за трети мандат в Созопол

Красимира Германова е новият председател на общинския съвет

На тържествена сесия в присъствието на облестния управител на Бургас Вълчо Чолаков клетва положиха кмета на община Созопол Панайот Рейзи, общинските съветници и кметовете на населени места, които спечелиха местните избори.

germanovaОбластният управител пожела на кмета Панайот Рейзи, който встъпи в третия си мандат да продължава да работи за благото на жителите на общината и да изпълни дадените обещания по време на изборите. На общинските съветници той пожела да взимат мъдро своите решения, а на кметовете на населени места пожела да защитават интересите на своите съселяни. Местата в общинския съвет в Созопол са разпределени между ПП ГЕРБ-11 общински съветника, БСП- 4 общински съветнкика, и по един общински съветнки за НФСБ и Земеделския съюз. В групата на ПП ГЕРБ има един нов общински съветник Георги Пинелов, в групата на БСП новите общински съветника са двама- Станимир Андонов и Виолета Арабаджиева. Нов член на общинския съвет е Неделчо Неделчев- общински съветник от НФСБ.

Нови кметове на населени места има в с. Габър Костадин Господинов и в с. Индже войвода Атанас Димитров.

sozopolПредседател на първата сесия на новия общински съвет бе общинския съветник Пенка Щерионова, която се оказа най- възрастна от своите колеги. Избрана бе комисия от пет члена за избор на председател на общинския съвет. Чрез тайно гласуване и с гласовете на мнозинството бе избрана Красимира Германова, която има зад гърба си три мандата като общшински съветнки, два от които бе председател на общинския съвет. Новият стар председател на общинския съвет благодари на колегите си за доверието и заяви, че ще продължи и през този мандат да работи за интересите на община Созопол. „ Надявам се, че ще продължим да работим както досега в дух на конструктивност и толерантност и ще оставим политическите си пристрастия на заден план, за да отговорим на очакванията на хората, които ни избраха. А именно да работим за тях и да решаваме техните проблеми, заяви още Красимира Германова.

Председателят на общинския съвет Красимира Германова тържествено връчи кметската огърлица на кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Кметът Рейзи поднесе цветя на дамите от общинския съвет- Красимира Германова, Катя Стоянова, Пенка Щерионова и Виолета Арабаджиева. Той се обърна към присъстващите с думите: „Благодаря на всички, които гласуваха за мен и ми дадоха своето доверие. Поздравявам новоизбраните кметове и общински съветници и им пожелавам да работим, така както досега. Когато има важни за общината и за жителите й решения, нека ги приемаме с мнозинство, защото независимо от коя партия сме излъчени, ние сме избрани от жителите на община Созопол. Нека през следващите години нашата партия бъде община Созопол, пожела кметът Рейзи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук