13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Реконструират „Коджакафалията“ и още три обекта по ОП „Региони в растеж“

Община Бургас е в готовност да започне изпълнението на четири проекта по новата Оперативна програма „Региони в растеж“, в частта „Образователна инфраструктура“, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Сред тях е сградата на бившия ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията“. Проектът за ремонт на старото сиропиталище, в което се помещава Вечерната гимназия, предвижда мащабно вътрешно и външно обновяване на сградата. Класните стаи ще предлагат добри условия за провеждането на обучение. Сградата ще има „топла“ връзка с ПМГ,,Акад. Никола Обрешков“, ГРЕ „Г.С.Раковски“ и модерния новопостроен спортен корпус. Това ще позволи увеличаването на приема в двете гимназии, които са сред най-предпочитаните в региона.

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гласува предложението за преместване на Вечерната гимназия в СОУ „Димчо Дебелянов“, докато трае ремонтът на сиропиталището. Община Бургас има готовност да започне процедурата още на 4 април, когато започва пролетната ваканция. Така няма да се нарушава учебният процес.

В СОУ „Димчо Дебелянов“ наскоро бе извършен ремонт. Сградата има изолация и нова дограма и разполага с удобства, което ще гарантира добри условия за обучение на възпитаниците от Вечерната гимназия.
Освен в бившето сиропиталище, реконструкция ще бъде извършена в новия корпус на ЦДГ 11 „Чайка“ в комплекс „Меден рудник“, както и в дворовете на ОУ „Елин Пелин“ и СОУ „Кирил и Методий“.

Срокът за извършването на ремонтните дейности в „Ал. Г. Коджакафалията“ и ЦДГ 11 „Чайка“ в „Меден рудник“ е една календарна година, а работата по дворовете в ОУ „Елин Пелин“ и СОУ „Кирил и Методий“ ще приключи по-скоро. Изпълнителите на ремонтните дейности са избрани. Договорите с тях трябва да бъдат сключени до края на април

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук