13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Реконструират ул. “Кооператор” в “Меден рудник” – става четирилентова

Община Бургас преполови работата по реконструкцията на улица „Кооператор“ в „Меден рудник“. Тя ще придобие статут на околовръстен път, осигуряващ удобна връзка с бул. „Захари Стоянов“, по който се осъществява движението от комплекса към останалите райони на града и обратно. Така шофьорите ще имат още една алтернатива на разположение, за да не се струпва целият автомобилен поток в централната част на „Меден рудник“, където са разположени училища, детски градини, търговски зони, паркове и спортни съоръжения, респективно там има най-много пешеходци и предпоставки за инциденти на пътя.

DSC_0765Проектът за реконструкция на „Кооператор“ е финансиран със средства от новата оперативна програма „Региони в растеж“. Улицата, която не беше ремонтирана от десетилетия, ще е с нов габарит и става четирилентова. Настилката на уличното платно е от асфалт. Изграждат се нови тротоари, каквито досега нямаше. По цялата дължина ще бъде монтирано и ново улично осветление.

Реконструкцията на улица „Кооператор“ ще бъде завършена до края на тази година. Тя надгражда изпълненото от Общината строителство на новата вътрешна магистрала на „Меден рудник“ /т. нар. Източна районна артерия/ и е част от програмата й за осъвременяване на системата от транспортни връзки в огромния жилищен комплекс

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук