8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Рекорден брой кандидати за кмет на Айтос

Рекорден брой кандидати за местната власт е регистриран в Айтос на тези местни избори. Партиите, коалициите и инициативните комитети за участие в изборите за кмет на Община Айтос са 25 – повече, отколкото в Бургас, където регистрираните партии са 22.

 “Айтос има 36 000 жители, а Бургас – 229 076. В Бургас се пада по един кандидат-кмет на 10 412 души, а в Айтос – по един на всеки 1440, което е десет пъти повече. Огромният брой регистрации за нас не е нищо друго, освен разочарование от досегашната власт. Айтозлии очевидно искат промяна”, коментира кандидат-кметът на “Синята коалиция” Айтос Стоян Колев.

На миналите избори в Айтос регистрираните кандидат-кметове са били едва 10, а листите с общински съветници – 25, плюс двама независими кандидата. Сега кандидатските листи за общински съветници са 34.

“Добре е хората да имат повече възможности за избор, но този брой регистрации е прекомерен за малък град като Айтос. Ще се получи разсейване на гласовете – много листи ще “дръпнат” гласове от други партии, но те няма да са достатъчни за нито един съветник. Това разсейване на гласовете ще увеличи мандатите в съвета на онези партии, които са били в тях и досега, а айтозлии искат точно обратното – нови лица”, добави кандидат-кметът.

Вече е почти готова листата с общински съветници на “Синята коалиция – Айтос”. Тя е съставена от нови лица, млади хора и личности с авторитет. “Всеки от кандидатите ни за съветници не дължи данъци нито на държавата, нито на общината, никой от тях не се е възползвал от властта под никаква форма. Те са новатори, носители на идеята за промяна”, каза Стоян Колев.

Средната възраст на кандидатите за съветници от “Синята коалиция” е 38 години – под възрастта на кандидат-кмета, който е на 39 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук