13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Ремонтираха библиотеката в Ахтопол

В навечерието на най-българския празник 24 май, в гр.Ахтопол беше открита изцяло реновираната библиотека към НЧ „Христо Ботев”. На събитието присъстваха кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев, кметът на гр.Ахтопол Атанас Желязков, общински съветници и гости, а водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Йордан от църквата „Св.Възнесение Господне” в Ахтопол. библиотека, АхтополНапълно подновени са подовите настилки, мебелите, рафтовете за книги и входните врати на библиотеката. Поставени са окачен таван, осветителни тела и цялостно пребоядисване. Домакините в лицето на секретаря на НЧ „Христо Ботев” Мария Янкова благодариха на ръководството за ремонта и оказаното внимание.

„От началото на вашето управление читалището се сдоби с много нови придобивки – има нова кино зала, ремонтиран салон, реновирана библиотека и ремонти, които не са се случвали повече от 33 години. Благодаря ви на всички вас за усилията които полагате.”, заяви секретаря на читалището Мария Янкова.

IMG_2950„С реновирането на салона и библиотеката, читалището вече има нова и съвременна визия. Благодарение на усилията на г-н Желязков тези ремонти, реконструкции се случват. Ние ще продължим да помагаме за развитието на тази културна институция.”, сподели кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.

„Аз искам да се обърна най-вече жителите на гр.Ахтопол. Нека заповядат в новата библиотека, да разгледат, да прочетат някоя книга, защото книгите са нашият прозорец към света. Надявам се усилията ни да бъдат оценени, защото кметство Ахтопол работи и ще работи в услуга на хората.”, заяви кметът на гр.Ахтопол Атанас Желязков.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук