17.6 C
Бургас
събота, май 25, 2024

Ремонтите в школата като по учебник

Няма забавяне при ремонтите в бургаските учлища. За това увери заместник-кметът по въпросите на образованието в община Бургас, Йорданка Ананиева. По думите й, голяма част от обектите са почти готови, а проверки се правели ежедневно.

„През тази година програмата по ремонтите на бургаските училища е много мащабна. Едновременно сме започнали няколко обекта, за които сме осигурили средства от Европейските фондове и общинския бюджет. Всички фирми работят здраво”, каза Ананиева.

Тя допълни, че включените лотове, които не засягат образователната структураще ще започнат да се изпълняват малко по-късно. Става дума за някои читалища и сградата на Летния театър. Целта е образователната инфраструктура да не бъде засегната и учениците да влязат в ремонтирани сгради на 15 септември.

„В момента се извършва и ремонт в дома за деца лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакфалията”. След решение на Общински съвет – Бургас на 1 септември институцията ще бъде закрита, а сградата ще побере образователна инфраструктура – вечерната и математическа гимназии. В момента тече ремонт на първия етаж на сградата. Нещата вървят нормално. Ремонтът се прави със средства на община Бургас”, обясни зам.-кметът.

Работните екипи са срещнали малки проблеми в Гимназията „Проф. Д-р Асен Златаров”. Част от сградата била покрита с декоративни елементи, които изикват проектантско решение. Забавяне обаче няма да има, увери Ананиева.

„Ремонтите в детски градини също вървят по график. Надяваме се времето да е хубаво до края на лятото, за да нямаме забавяне. Ако все пак има дейности, които ще продължат след началото на годината, то те ще са свързани с котелните инсталации или лицевите части на сградите, което няма да засегне образователния процес”, каза още Йорданка Ананиева.

СОУ „Константин Петканов” в бургаския комплекс „Меден рудник” обаче ще остане без рмеонтирана столова част. Когато експертите са правили обследване на училището, не включили столовата към плана. „За там ще са нужни близо 90 000 лева допълнително. Това е голям обем от дейности, които няма как да поемем в настоящата програма”, обясни Ананиева.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук