13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Ремонтът на Автогара „ЮГ“ започва

Започна ремонта на автогара Юг, като част от проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас, съобщи Петко Драгнев, управител на ОП „Бургасбус“. Там ще бъде една от централните спирки в града. Тя ще бъде изградена за 8 месеца. Гарата ще бъде изцяло обновена, както самата сграда, така и секторите, от които тръгват автобусите.

Бургас

Драгнев обясни, че там ще е връзката с жп гарата в съседство и бързата автобусна линия, която ще има допълнително спирка в района. На този етап проекта се изпълнява в частта към пристанището и няма да засегне работата на автобусните линии. Възможно е в началото на следващата година да има реорганизация и те да тръгват от автогара Запад, предава Агенция „Фокус“.

Що се отнася до изграждането на централната спирка по мегапроекта, на бул. „Сан Стефано“, заради която силно се затруднява трафика в района, Драгнев каза, че обекта е сложен и се надява фирмата да приключи в срок дейностите. За депото в к-с „Меден рудник“ чието изграждане стартира есента се работи усилено и имат уверение от фирмата, че ще изпълнят сроковете.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук