16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Ремонт на улици, нови паркоместа и тротоари в „Лазур“ и „Братя Миладинови“

„Aмбициите на Община Бургас са големи и са свързани с всички направления от градския живот.Тази година няма да има увеличение на данъци и такси,  усилията ни са насочени към реализирането на мащабни проекти, свързани с транспорта.Водим екологична политика, правим туристически атракции, реконструкции на централните пространства, изграждане на инфраструктура.“ Това съобщи зам.- кметът по Култура и Образование Йорданка Ананиева по време на обществено обсъждане на годишната финансова рамка с  жителите на кварталите „Лазур“ и „Братя Миладинови“.

Практика е да се взимат под внимание всички сигнали и предложения, постъпили от гражданите под формата на е-мейл, по телефон или подадени лично на място.

Заложените средства в размер 1,100 000 лв. ще бъдат насочени към ремонт на вътрешноквартални улици, благоустрояване на междублокови пространства, подмяна на тротоарни настилки и обособяване на нови паркоместа, уточни на срещата Стефан Дубаров – директор на ТД “Зора“.

Проектобюджетът за 2013 година предвижда ремонт на ЦДГ 6 „Вълшебство“ – филиал V- то РПУ- к-с „Лазур“, ЦДГ 2 „Андерсен“ – филиал Лазур – нов обект, проект за експозиционен център-Флора, благоустрояване на парк Лазур, където ще се  изградят чисто нови алеи, осветление, детска площадка, реконструкция на о. Света Анастасия и Мостика.

Преасфалтиране, подмяна на тротоарните настилки и обособяване на нови паркоместа са предвидени в к-с „Лазур“ по улиците „Дунав“, “В. Петлешков“, от ул. “Поморийска“ до Капаните, по ул. „П. Волов“. През тази година на чисто ново осветление ще бъде монтирано на много места в к-с “Лазур“.

Участие в обсъждането взеха още Мариян Ангелов – началник отдел “Общофункционален контрол“, омбудсманът Таню Атанасов, общински съветници, както и представители на фирмите, обслужващи района.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук