10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на комунизма

Съюзът  на репресираните от комунизма в България благодари  на СДС-Бургас за паметната плоча за жертвите на комунизма, чието изграждане предстои. Идеята на местните сини бе приета на последнота заседание на Общинския съвет в Бургас с мнозинство от 32 гласа.  Така в морския град най-накрая ще има място на което близки на загинали и репресирани да могат да почетат паметта им. Предложението на СДС-Бургас бе мотивирано именно от молбите на роднините на жертвите. 

„Изпълнителният съвет на националния съюз на репресираните от  комунизма в България изразява най-сърдечната си благодарност за ползотворната Ви инициатива за изграждането на мемориална плоча на жертвите на  комунизма. Тази подкрепа е ярък израз на почит към паметта на жертвите от тоталитарния и недемократичен режим в България и Европа, както и уважение към всички ония наши сънародници, които са водили борба срещу тиранията и подтисничеството”, пише в благодарственото писмо –  подписано от д-р Андрей Найденов, председател на Съюза на репресираните в Бургас.

До края на месец ноември Общинска администрация ще изготви  проект за мемориалния знак и ще определи къде ще се намира. Според СДС най-подходящото място  е до Съдебната палата, защото е в центъра на града и е удобно за поклонения.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук