9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Реформаторите : ГЕРБ не могат да управляват сами /видео/

Реформаторският блок е единствена партия дясно-център, която ще влезе в следващия парламент и трябва да направи правителство с ГЕРБ. Това заяви водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок- Глас Народен” за Бургас Костадин Марков на среща със симпатизанти в морския град. По думите му, вина за разцепването на дясното имат личните амбиции на някои лидери .

Ако Реформаторския блок не е в парламента и ако Реформатоорския блок не участва в дясно-центристко бъдещо правителство се връщаме в годините 2013 и правителството на Орешарски.  Това е задължително. Представете си ситуация, в която ние не фигурираме в парламента. Какво остава на нашите колеги и доскорошни партньори от ГЕРБ? Остава да бъдат в опозиция. Държавата пак се разклаща. пак ще има протести и може би нови избори. ГЕРБ сами не могат да управляват. те се нуждаят от нашия капацитет от това, което направихме през последните години заедно”,заяви Марков.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски даде висока оценка на листата на реформаторите в Бургаски регион и изрази своята увереност в победата  на автентичната десница.

„Гордея се, че съм с хора от тази листа, изключително силна, съставена от изявени интелектуалци и хора политици и професионалисти. Не може да не ни направи впечатление. Листата в Бургаски МИР звучи и изглежда най-тежко”, заяви Лукарски. 

За да подкрепи листата на реформаторите в Бургас беше и Емил Кошлуков. По думите му от създаването си до сега СДС винаги е била гарант за демокрацията у нас.

„Това роене и цепене на СДС продължи безсмислено дълго и аз съм учуден, че днес пак го виждаме. Само преди четири години през 2013 година, Синята коалиция беше развалена по същия начин, никой не влезде от дясно в парламента, ГЕРБ увиснаха сами и направиха лиалицията БСП с ДПС и Волен Сидеров – както си спомняте кабинета „Орешарски“. Днес отново виждаме същото пред очите ни. Отново има разцепление, рискът отново да не влезе никой е огромен, освен шансовете на Реформаторския блок. Сега отново можем да видим подобен кабинет. Няма десен човек, който да иска това. Каквито и да са негативите и различията между нас, колкото и да мразим отделните лидери, колкото и да не се понасяме има една обща цел – да управляваме България към Европа не към Азия”, заяви Емил Кошлуков. 

На срещата бяха представени и акцентите в програмата на реформаторите като поетапно намаляване на ДДС, достигане на 4,5% от брутния вътрешен продукт за образование, отпадане на лимитите в здравеопазването, върховенство на закона, съдебна реформа  и борба с корупцията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук