13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Реформаторите: Забраната за „голите” и „босите” да важи само за градския транспорт

Забраната – мъжете да не ходят боси и голи до кръста, а жените по бански,  да важи единствено за градския транспорт в Бургас, но не и за Централната градска част. Това предлагат от Реформаторския блок в морския град, след като общински съветник от групата на ГЕРБ поиска липсата на подходящо облекло в определени зони да се санкционира с от 100 до 300 лева.

„Като туристически град се опитваме да привлечем летовници, а в същото време искаме да ги санкционираме, заради неподходящо облекло. Приличният външен вид е морална категория. Освен това –  как да обясниш на чужденеца, който е седнал на заведение в центъра и харчи парите си за почивка в Бургас, че трябва да плати 300 лева глоба, защото е без тениска? Дали следващата година този човек ще се върне отново тук?”, пита общинският съветник от Реформаторския блок Тошко Иванов. Той предлага, ако утре мнозинството в Общинския съвет приеме глобите за неприлично облекло в центъра, в бъдеще всеки т.нар. нарушител да иска няколко неща.

„Нека човекът да поиска да му бъдат взети GPS координати и на място да бъде  повикан геодезист, който да установи точната му локация. Защото в момента се получава така, че преминаваш пешеходната пътека след Гъбката по бански и вече си в нарушение, изминаваш ул. „Алеко Богориди”, завиваш по ул. „Антим I” и изведнъж не си нарушител, но все още си по бански и всички те виждат”, разяснява Тошко Иванов.

Смисълът на приемането на наредби е те да са ефикасни и да се осъществява контрол и регулация. Именно поради тази причина групата на реформаторите в местния парламент се обединява около предложението забраната да важи единствено за  градския транспорт. Допълнението е входирано от д-р Георги Митев при разглеждане на докладната записва в постоянната Комисия  по опазване на околната среда, земеделие и храни.

„От чисто хигиенни съображения не е приятно за останалите пътници, когато мъж се качи без тениска в автобуса или някой с мокър бански сяда на седалките, а краката му са в пясък”, заявява  д-р Георги Митев.

Реформаторите заявяват още, че ако целта е да бъдат контролирани няколкото здрави момчета, които ежедневно демонстрират мускули,  минавайки през най-оживените улици, то те могат да бъдат спирани и от екипите на полицията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук