11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Реформаторите закриха кампанията си пред паметника на жертвите от комунизма /видео/

Кандидатите за народни представители от Коалиция „Реформаторски блок- Глас народен”  в Бургас откриха днес паметник на жертвите от комунистическия режим.  Монументът е във формата на кръст и се намира в  градинката срещу Апелативния съд в Бургас. Водачът на листата Костадин Марков  заяви днес, че през последните години изграждането на паметника е било кауза на СДС Бургас и в последствие на Реформаторския блок.

„Закриваме кампанията си точно на това място, защото паметникът е доказателство, че умеем да защитаваме и  да постигаме каузите си. И най-важното – монументът е въплъщение на ценностите, в които вярват десните хора. Съюзът на демократичните сили  беше създаден като основна сила, която се противопоставя на комунистическия режим. Реформаторският блок пък има една основна ценност – антикомунизма”, каза инж. Костадин Марков

Основна заслуга за изграждането на монумента имат общинските съветници на Блока и най-вече Тошко Иванов.

„Радвам се, че успяхме да осъществим този паметник. Считам, че в България има консенсус относно периода 1944г-1989г., но за огромно мое съжаление той е консенсус на забравата. Бих искал паметникът да поддържа паметта на всички ни будна”, каза Тошко Иванов.

На паметника бяха поднесени цветя и венци от близки на жертвите на комунизма  и от Съюза на репресираните от комунистическия режим репресирани от тоталитарната власт. Сред тях и Станка Желева.

С откриването на паметника Реформаторския блок сложи финал на предизборната кампания. Костадин Марков я определи като толерантна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук