13.8 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Реформаторите се стягат за дясноцентриско правителство, до изборите обаче са конкуренти с ГЕРБ

Ново дясноцентристко правителство е целта на Реформаторския блок след провеждането на предсрочните парламентарни избори. Това заяви в Бургас лидерът на ДСБ Радан Кънев. По думите му, дясно правителство без участието на ГЕРБ в него не може да има, но това било въпрос на следизборно, коалиционно споразумение на базата на конкретен календар с мерки. Радан Кънев уточни, че до изборите реформаторите и ГЕРБ са конкуренти и не се водят никакви разговори и преговори. reformatoriОт Реформаторския блок заявиха, че ще се явят в същия формат на предсрочните избори като е възможно към тях да се присъединят още личности, организации и сдружения. Няма напрежение сред реформаторите, след като преференциалния вот изпрати в европейския парламент Светослав Малинов, вместо Меглена Кунева от движение „България на гражданите.”

За да се проведат чести избори и за да няма купуване на гласове в служебния кабинет трябва да има силен вътрешен министър, заяви още Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира също в Бургас, че има данни, че Орешарски е подписал изключително неизгоден договор за „Южен поток” с високи неустойки в случай на прекратяването му. Така фирмите, изпълнителки ще получат много пари, което било „организиран грабеж”. Реформаторите съобщиха още, че са видели, че се работи по трасето на „Южен поток”. Във Варна се укрепвали с бетон пътища.

Светослав Малинов съобщи в Бургас, че сутринта е станало ясно, че ПЕС са дали „зелена светлина” за кандидатурата на Жан-Клод Ю̀нкер за председател на ЕК.

Радан Кънев благодари за подкрепата на избирателите в Бургас, където реформаторите имат едни от най-високите резултати за евровота и заяви, че очаква поне двама депутати от тук да бъдат избрани на предсрочните избори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук