14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Реформаторски блок – Бургас почете първия олимпийски шампион на България

Реформаторски блок – Бургас почете паметта на първия олимпийски шампион на България –Никола Станчев. По традиция родното място на бореца, село Твърдица, отбеляза рождената му дата с чествания и турнир по борба. Преди началото на турнира, реформаторите положиха венци и цветя на мястото, където преди 58 години Станчев триумфално е посрещнат от своето семейство и съселяни след победата си на олимпийските игри в Мелбърн. Днес, за да напомня за славната му победа, на площада в селото се издига паметника на бореца.

P1200541Малко след 08:00 часа тази сутрин различни политически сили и граждани също поднесоха венци и цветя пред монумента, който е построен по инициатива и с помощта на Реформаторски блок – Бургас. Миналата година по идея на реформаторите, в селото бе обособен и кът на славата в памет на Никола Станчев. Днес, за да си спомнят за него и това, което е направил,   в Твърдица се събраха кандидатите за народни представители от листата на Блока – Константин Райков, Живко Табаков, д-р Георги Митев и техни колеги. Живко Табаков присъства и на турнира, като наблюдава младите надежди в борбата заедно с известния Руси Петров.

P1200553„Никола Станчев е роден на 11 септември, но понеже датата се падна през работната седмица я отбелязваме днес. За третата поредна година в негова памет на стадиона в селото се провежда международен турнир по борба за деца на възраст между 14 и 15 години”, каза кметът на Твърдица Сотир Йовчев. Според него Твърдица винаги ще пази духа на големия борец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук