19.3 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

Рехабилитационен център, подземен гараж и нови антракциони в парк „Езеро”

Рехабилитационен център, подземен гараж и нови антракциони ще има в парк „Езеро”. Това стана ясно след общественото обсъждане на проекта, касаещ дейностите, които ще се изпълняват в парка. Територията му е около 300 дка, посочи арх. Николай Симеонов, ръководител на проекта за реконструкция на зоната.  

Парк Росенец

В разработването на проекта се има предвид изграждането на Планетариум и други предвиждания за многофункционална зала, така че да могат след години да се проектират и интегрират. Отворен е нов вход на парка на булеварда към стадион „Лазур”, който да довежда до рехабилитационен център с площадка за спорт на открито. Понита ще дадат възможност да се извършват рехабилитационни дейности с деца в манежа, който се намира пред центъра.

Входът е и начало на цялостна веломрежа през парка. Предвижда се скейт парк в най-слабо залесената част на парка. Залесяване и зелени поясни ще преграждат района, в които се отливат водите от пречиствателната станция. В проекта е включен и подземен гараж за 80 автомобила със зелен покрив, предава „Фокус“. 

Подземно съоръжение ще осигурява поливните нужди за парковата среда. Детски площадки с лабиринт, спорт за малки на открито, занимателни игри ще има в този район. Обособена е зона за парк миниатюри.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук