11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Съдът рeшава дали Кела излиза от затвора

Бургаският окръжен съд ще рeши дали Пламен Дишков-Кела остава в затвора или излиза срещу парична гаранция. Адвокатите му предлагат парична гаранция  от 30 000 лв. Решението ще бъде произнесено на 13 февруари в 15ч. от съдия Захарин Захариев. Тримата адвокати на Кела, който е обвинен за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стоянов –Мастара, се мотивират пред съда с  влошеното здравословно състояние подсъдимия, както и с това, че баща му е болен от рак. Според тройната съдебно-медицинска експертиза, Дишков страда от остеопороза и коксартроза и трябва да му бъде направена операция в болница.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 снимка: 24 часа

Според защитата бившите обвиняеми Бойко Стоянов и Тодор Неделчев са променили първоначалните си показания и няма доказателства, че Кела е поръчител на убийството.

 

Адвокатите заявиха, че са сезирали европейските съдилища в Люксембург и Страсбург за нарушаване правата на Дишков, тъй като са им отказвани срещи с него в затвора. 

Бившият шеф на СИК за Южното Черноморие беше осъден задочно на 20 години затвор за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов – Мастара, през 2002г. Веднага след убийството Кела изчезна и беше върнат чрез Интерпол от Португалия  в началото на годината.

 През май обаче Върховният касационен съд отмени присъдата и възобнови разследването спрямо Кела. ВКС наложи на Дишков мярка – постоянен арест.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук