13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Решено е! Съветниците ще получават по-високи заплати

Общинските съветници в Бургас ще получават нови, по-високи заплати. Това решиха местните управници по време на първото си заседание за 2014 година. Според решението, възнагражденията на градските първенци ще съставляват 70% от това, което получава председателят на Общинския съвет. 

В момента тя е на ниво от 1 200 лева. Освен това по 50 лева ще получават и членовете на общински комисии при всяко свое заседание.  Досега възнаграждението на общинските съветници в Бургас бе около 180 лева или едни от най-ниските в страната. С приетата докладна сега ще получават около 800 лева.

Местните управници обаче ще трябва да платят по 100 лева ако отсъстват от заседание на постоянните комисии, в които членуват. 1/3 от заплатата пък ще бъде „глобата“ при неоснователно отсъствие от заседание на Общинския съвет.

Докладната записка предизвика разгорещени дебати между мнозинството от ГЕРБ и опозиционерите от Национален фронт заспасение на България. Националистите заявиха, че ще даряват разиката от минималната работна заплата до гласуваната сума за храма, който се строи в бургаския квартал „Победа“ и призоваха съветниците от ГЕРБ да направят същото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук