16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Решено! Нови улици влизат в обхвата на „синята зона“

Разшириха обхвата на „синята зона” в Бургас, след решение на Общински съвет днес. Разгорещени дебати предизвика предложението за включването на паркинга на МБАЛ – Бургас в обхвата на зоната за платено паркиране. В крайна сметка местните управници гласуваха „за” предложението.

Беше прието предложението на съветниците от БСП паркингът да бъде безплатен за определено време. 60 минути „гратисен период” беше последният вариант, който местните управници приеха. Очаква се на следващата сесия да бъде внесено предложение за изменение на текстовете, с което да се писка удължаване на това време.

„Готови сме да възприемем и увеличаване на времето за безплатно паркиране, но сме твърдо убедени, че трябва да има контрол“, каза кметът Димитър Николов по време на дебатите.

 „Синята зона“ вече обхваща района между улиците „Средна Гора”, „Св. св. Кирил и Методий”, „Демокрация” и „Проф. д – р Асен Златаров”; районът в участъка между ул. „Христо Ботев“ и ул. „Васил Левски“(от северната страна на сградатана “НХК”), паркинга на входа на Морска гара Бургас (срещу „Старата фрегата”); отсечките на ул. „Ивайло” и ул. „Цар Калоян” между улиците „Цариградска” и „Фердинандова”; отсечката на ул. „Хан Аспарух” между ул. „Александровска” и пл. „Баба Ганка”; участъците в района между улиците „Сливница”, „Гладстон”, „Фердинандова” и „Христо Ботев”; улиците и части от улици в района между бул. „Иван Вазов”, „Гладстон”, „Фердинандова”; улиците в района между бул. „Стефан Стамболов”, „Сан Стефано”, „Одрин”, „Струма”, „Родопи”, „София”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук