20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Рибарите недоволстват от връщането на уволнения Николай Иванов в ИАРА

Връщането на Николай Иванов в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури предизвика недоволството на рибарите от Сдружение „Черноморски изгрев“. Българското национално радио припомня, че той беше уволнен само преди няколко месеца, а днес е назначен на по-висок пост – като заместник-директор на ИАРА.

Рибарите са категорични, че назначението му е политическо. Те настояват за диалог по проблемите в бранша. Засега не са коментирали провеждането на протести заради назначението на Иванов, обясни Емил Милев, цитиран от Радио – Бургас.

„Когато сме видели и изпитали на гърба си какво се случва под негово ръководство, какво можем да очакваме след като е повишен в агенцията като директор? Много от колегите получиха актове от едно грешно тълкуване на закона. Не знам каква беше целта. Нека да влезем някъде и да се разберем“, заяви Милев.

Той се обяви за ясни правила в бранша.

Иванов беше освободен от длъжност като началник на отдел „Рибарство и контрол в Черно море“ в Агенцията в края на март, т.г. Заповедта беше подписана от директора на ИАРА Галин Николов. Според представените му мотиви причина за отстраняването му е, че не отговаря на условията за заеманата длъжност. Според визитката на Иванов в сайта на Общински съвет – Бургас, той е завършил публична администрация. Къде – не е уточнено.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук