10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Рибарите от Сарафово се надяват най-накрая да имат модерно пристанище

“От името на над 90 члена от Сдружението на рибарите в кв. Сарафово искам да изкажа предварително благодарността ни за възможността, която ще дадете да се развие най-стария поминък на селището”, това се казва в писмо, изпратено до народните представители от ГЕРБ и до общинския съвет от Здравко Сърмов,председател на Сдружение на рибарите – кв. Сарафово.

Рибарите посочват, че докладната записка от кмета Димитър Николов относно Приемане на предложение за решение за предоставяне в управление на Община Бургас на имоти – държавна собственост, находящи се в кв.Сарафово, попадащи в обхвата на територията на Рибарско пристанище „Сарафово“ за кандидатстване за финансиране по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ /2007 – 2013 г./, е събитие чакано с години.

Така най-накрая ще бъдат защитени лодките на рибарите, които не са само от кв. Сарафово, а и от други населени места на територията на общината. За първи път пристанището ни ще придобие европейски вид и дори ще се превърне в атракция за туристите.

“Ние осъзнаваме, че всичко това нямаше да се случи, ако бургаските народни представители от Групата на ПП ГЕРБ не бяха входирали законопроект за допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. С тези поправки се дава възможност  за изграждане, реконструкция и рехабилитация на рибарски пристанища от общините, както и свързаните с тях брегозащитни съоръжения  за предпазване от вредното въздействие на водите.

Надяваме се днес всички общински съветници да подкрепят докладната на г-н Димитър Николов за да запазим поминъка на кв. Сарафово и да го развием по европейски модел”, се посочва в писмото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук