14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Рибари скочиха срещу бракониерите, имали списък с 400 нарушители

Около стотина риболовци връчиха днес официално петиция против бракониерството на ръководството на ИАРА. Петицията се подкрепя от 11 250 риболовци с техните подписи, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Пред сградата на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, изпълнителният директор на агенцията г-н Пламен Захариев се срещна с представители на риболовците и прие официално тяхната петиция.

снимка: пресцентър ИАРА

”Ние подкрепяме изцяло вашата петиция, защото основната цел на Агенцията по рибарство и аквакултури, като контролен орган е справянето с бракониерството”, заяви Пламен Захариев.

”Съгласни сме с искането на любителите риболовци, бракониерството да се криминализира и незаконния улов да се наказва със затвор, както отскоро се инкриминира посегателството и тормозът над животни”, допълни още Захариев.  Той заяви, че от догодина ИАРА ще въведе телефонен номер за подаване на сигнали срещу бракониерски набези.

Бракониерите в страната се увеличават и стават все по-нагли, тъй като разполагат със значително по-добри средства за масов бракониерски риболов, споделиха риболовците. Те искат сериозни действия от държавните институции за справяне с незаконния улов.  Риболовците са събрали имена и данни за около 400 бракониери в страната, като тази информация ще бъде дадена на компетентните органи за предприемане на необходимите действия и санкции срещу тях. 

По-рано през деня риболовците са внесли петицията срещу бракониерството в Министерски съвет и Министерство на земеделието и храните

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук