14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Рибарско пристанище „Поморие” получи разрешение за ползване

Всички обекти по проект “Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие” бяха приети без забележки от Държавната приемателна комисия и получиха разрешение за ползване.

Съгласно решението, строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и разрешение за строеж и са спазени всички процедури по изпълнението му.

„От днес, с гордост можем да заявим, че в Поморие се намира едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието. Новият порт е дългоочакван проект от страна на поморийските рибари, а реализирането му се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитания.”, каза кметът Иван Алексиев.

Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м. Една от най-съществените дейности при изграждането му е укрепването на бреговата ивица и строителството на предпазен вълнолом, съставен от зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Част от този вълнолом служи за защита на подходния канал при входа на акваторията. Крайбрежният хелинг на пристанището осигурява места за още 36 рибарски лодки.

Предстои официалното откриване на Рибарско пристанище „Поморие”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук