13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

50,57% до 17 ч. Раздават сандвичи с номер на бюлетина

  Висока избирателна активност, 50, 57% до 17 ч.  и невероятно голям брой застъпници, над 8 хиляди. С това се характеризират до този момент изборите в бургаски регион. Другият интересен факт, е че в морските общини Царево, Несебър, Созопол има много гласуващи със зелени удостоверения. Говорителят на РИК-Бургас Евгени Мосинов не се ангажира с коментар дали това е така наречения туристически вот. Две са по-съществените нарушения до този момент в региона. В една от секциите в Бургас за били раздавани сандвичи с номер на бюлетина на политическа партия и група младежи с хлопки и с фланелки са агитирали за политическа сила, съобщи Мосинов.

Общо 684 са секциите в Бургаска област. В някои секции в Бургас, поради неявяване на председателите им се е наложило те да отворят с половин час закъснение, след като са им намерени заместници. Точно в 10 часа в хуманитарната гимназия в Бургас гласува финансовият министър и водач на листата на „Коалиция за България“ Пламен Орешарски. Той беше придружен от съпругата си. Попитан дали е оптимист за политическата ситуация у нас след 5 юли той отговори, че разчита на рационалния разум на политиците.

Другият водач на листата на ГЕРБ и мажоритарен кандидат проф. Божидар Димитров е предпочел да гласува в София. В столицата ще упражни своя избор и волен Сидеров, който е мажоритарен кандидат в Бургас на Атака.  Да дадат своя вот в Бургас са предпочели Йордан Цонев, мажоритарен водач на ДПС и водачът на НДСВ Трифон Грудев. В морсия град гласува и областният управител и мажоритарен кандидат на БСП Любомир Пантелеев. В Бургас мажоритарните кандидати, които ще се борят за едно място, са 15, партиите и коалициите, които ще разпределят помежду си останалите 11 места, са 17. Общо 370 352 са имащите право на глас в Бургаски регион, като те са с 6 600 повече в сравнение на предходните евроизбори. В 11 часа в техникума по автотранспорт гласува и кметът на Бургас Димитър Николов. Той каза, че иска да обърне вота в полза на Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук